Verslag

Kraaien H1 – Abcoude H1 1-5

Nieuws afbeelding 13 maart 2018

Na een winter vol zaalhockey mocht Abcoude Heren 1 op een mooie zondagmiddag aantreden in Wijdewormer. Na een voorbereiding van zes weken, bruut verstoord door een stevige vriesperiode, en een teamtrip naar Antwerpen waren onze mannen klaar voor de eerste opdracht van de tweede seizoenshelft van het seizoen 2017-2018: de op het papier altijd lastige uitwedstrijd tegen Kraaien H1. Een taaie en fysieke ploeg die volop gebruik maakt van hun eigen zandveld. Onze mannen waren opgeladen en begonnen met frisse moed aan deze pot in de jacht op promotie.

Het begin was evenwichtig, Abcoude moest even wennen aan het krachtige spel van Kraaien, echter na een minuut of tien namen onze mannen het heft in handen. Dit resulteerde in veel druk op het Kraaise doel: het rendement twee strafcorners, waarbij de tweede snoeihard werd ingeschoten door specialist Pim Bloemendal, 0-1. De mannen van Kraaien lieten het hier niet bij zitten en voerden de druk op de Abcoudse defensie op. De tegenstander van Abcoude liet zijn efficiëntie zien. Zij behaalden één strafcorner en deze werd vakkundig rechts laag in de hoek gedeponeerd: 1-1. Kraaien H1 vervolgde met stevige druk op de Abcoudse opbouw, echter wisten onze helden stand te houden tegen de vliegende Kraaien. Onze helden wisten hen ook nog een ferme tik te geven. Vijf minuten na de gelijkmaker, lanceerde Alon Guggenheim met een goede pass Niels Denekamp aan de rechterkant. Hij rende de cirkel in en legde de bal terug op de meegelopen Phil de Wit, die de 1-2 binnen werkte en tegelijkertijd door zijn tegenstander gevloerd werd op het zandveld, wat resulteerde in enkele fikse wonden voor de watervlugge rechtermiddenvelder van Abcoude, die dit een goede opoffering vond voor het scoren van de tweede Abcoudse treffer. Daarna bleef Abcoude druk zetten op de Kraaien op zoek naar een derde doelpunt. Abcoude wist dit doelpunt te vinden. Na goed storend werk van Pim Bloemendal vond de bal Bart Vonk, die vijf meter voor de keeper stond. Bart Vonk maakte geen fout en zette de ruststand op het bord: 1-3.

In de tweede helft was het Abcoudse devies hetzelfde: Controleer de wedstrijd en neem de drie punten mee naar Abcoude. Onze heren sloegen hier zeer goed in. In de tweede helft werd maar één strafcorner weggegeven, die goed van de lijn werd gehaald door Lucas Conijn. De Abcoudse doelman Hans Teunisse, de eerste doelman van onze Abcoudenaren terug na een wereldreis, keepte sterk en alert, waardoor de defensie van Abcoude gesloten bleef. Abcoude wist in de tweede helft de score nog verder uit te breiden. Na een goede actie van Bart Vonk werd Rostom Maktouf de diepte ingestuurd, hij speelde de laatste verdediger uit en schoot de bal beheerst onder de keeper door: 1-4. De eindstand van 1-5 werd bepaald door Pim Bloemendal, hij was voor de tweede keer trefzeker uit een strafcorner ongeveer tien minuten voor het einde van de wedstrijd.

Na een welverdiende overwinning op de Kraaien nemen onze helden het volgende zondag weer thuis op tegen Hoorn H1 in de jacht naar promotie. Wij hopen dat jullie ons dan weer massaal komen ondersteunen om 14:45 te Abcoude!