headerfoto headerfoto

Verslag

Weesp H1 – Abcoude H1 1-2

Nieuws afbeelding 28 maart 2018

Na de zeperd van vorige zondag, wilden de mannen zich revancheren. Er moesten drie punten behaald worden om de achterstand op FIT H1 niet te groot te laten worden. Vandaag was Weesp H1 de tegenstander. Een lastige tegenstander voor onze mannen waar thuis 3-2 van werd gewonnen. Echter zagen onze Abcoudse helden een speler terugkeren die een tijd lang (ongeveer anderhalf jaar) geblesseerd of afwezig was: Wouter Vossen maakte zijn eerste minuten in het seizoen 2017-2018 voor onze Abcoudse mannen.

Onze mannen begonnen sterk aan de wedstrijd. De opbouw van Weesp werd continu verstoord door de spitsen van Abcoude wat al vroeg enkele kansen opleverde voor Abcoude. De eerste kans kon niet benut worden door Robin Viëtor maar bij de tweede kans was het raak, in een scrimmage schoot Bart Vonk met zijn eenhandige backhand de bal het doel in: 0-1 Abcoude. Onze helden probeerden door te drukken en zij verstoorden de Weespse opbouw ook meerdere keren. Echter bleef het doelpunt uit en begon Weesp wat meer van zich af te bijten. Weesp probeerde in de tegenstoot de Abcoudse defensie te verschalken. Na een goede counter over de rechterflank van Weesp, kwam de tegenstander voor het eerst in de cirkel van de Abcoudse defensie, de bal werd van de achterlijn voorgetrokken, waar goed werd verdedigd. Echter duikelde een van de Weespse spitsen op de grond en de scheidsrechter twijfelde geen moment om andermaal een discutabele strafbal tegen onze mannen te geven. De Weespse schutter liet Hans Teunisse weer kansloos in de rechterhoek: 1-1. Dit was een klap voor onze mannen, de tweede week achtereen dat de mannen een onterechte strafbal tegen kregen. Echter wilden onze mannen weer doorpakken. Met hoge energie en een enorme dosis aan felheid werd de Weespse tegenstander aangevallen. Halverwege de eerste helft zette Sander Post in de omschakeling een counter op, deze leek echter dood te lopen. Via Domenico Maktouf bereikte de bal Niels Denekamp die de bal hard voorgaf vanaf de 23 meter recht in de stick bij Pim Bloemendal, die enkele meters voor de keeper stond. Dit zijn kansen die men de Abcoudse spits niet moet geven: Pim Bloemendal legde de bal in de haak en trok de bal onder de keeper van Weesp door: 1-2. Weesp geloofde in de gelijkmaker en wist nog twee strafcorners te versieren in de eerste helft. De eerste werd van de doellijn gehaald door Floris de Vries en de tweede werd geblokt door Niels Denekamp. Ook kregen onze helden zelf nog enkele strafcorners, waarbij het geluk net niet aan Abcoudse zijde lag waardoor de ruststand op 1-2 bleef haken.

In de tweede helft hadden de Abcoudse mannen het gevoel dat de Weespse tegenstander in de touwen hing: een klein stootje en de tegenstander zou om vallen. Echter bleek dat nogal lastig. Meerdere strafcorners en 100% kansen werden niet benut en ook een behaalde strafbal door Domenico Maktouf werd naast geschoten. Echter was de Abcoudse defensieve organisatie goed op orde en verdedigden de Abcoudse mannen als één team, waardoor Weesp nauwelijks gevaarlijk kon worden. De behaalde strafcorners van Weesp werden of geblokt of naast geschoten en als er vanuit het open spel op het doel geschoten kon worden, was er altijd nog de Abcoudse rots in de branding, die Hans Teunisse heet. Een korte samenvatting van de tweede helft; Er werd niet gescoord, wat een wonder was gezien de kansen voor onze mannen. Eindstand: 1-2 voor Abcoude.

Na deze broodnodige overwinning hebben onze helden hun positie in de top drie van de competitie versterkt. Volgende week mogen de mannen genieten van een weekje vrij bij Pasen, maar een week later vindt de kraker plaats: Abcoude H1 tegen Fit H1 thuis in Abcoude. Wij hopen dat jullie allemaal massaal aanwezig zijn om onze mannen naar de overwinning te schreeuwen op 8 april om 14:45 te Abcoude.