headerfoto headerfoto

Verslag

Verslag FIT H1 – Abcoude H1 2-4

Nieuws afbeelding 2 oktober 2018

Na de goede seizoenstart met zeven punten uit drie wedstrijden mochten onze Abcoudse helden op bezoek bij de grote rivaal FIT H1, de runner-up van de competitie van vorig jaar. FIT was erop gebrand om Abcoude te verslaan.

Het begin van de wedstrijd was vrij tam. FIT probeerde hoge druk te zetten op de Abcoudenaren, maar de Abcoudenaren wisten de druk te weerstaan. Grote veldkansen deden zich nog niet voor en enkele strafcorners werden aan beide kanten verdiend. Echter werden de strafcorners gestopt aan beide kanten. Na 10 minuten kwam Abcoude beter in de wedstrijd en scoorde Bart Vonk namens Abcoude na een kwartier een doelpunt, die vanwege een onbekende reden werd afgekeurd. Abcoude pakte vervolgens door en Pim Bloemendal zette Abcoude op een 0-1 voorsprong na een goede interceptie en pass van Jesse van der Harst. Vervolgens zette Abcoude ook de 0-2 op het bord na een fabelachtig schot van Bart Vonk op aangeven van Pim Bloemendal. De 0-2 stand leek de ruststand te worden, echter kort voor het einde van de eerste helft sleepte de specialist van FIT de 1-2 binnen.

De mannen waren overtuigd dat de drie punten mee konden gaan naar Abcoude. De tweede helft was echter niet zeer aantrekkelijk. Het spel aan beide kanten was slordig, met name dankzij het veld van FIT, wat lastig te bespelen was. De ploegen waren gelijkwaardig en veldkansen werden niet gecreëerd. Echter ongeveer vijftien minuten voor het einde legde de aanvoerder van FIT de 2-2 in het doel uit een strafcorner. Dit was de wake-up call voor de Abcoudse mannen en het antwoord kwam snel. Uit een snelle counter wist Bart Vonk een strafcorner te verdienen. Waarbij de eerste nog spaak liep, viel de daaropvolgende strafcorner raak via de variant op Bart Vonk: 2-3. Vervolgens moest FIT weer drukken en gaf Abcoude de genadeslag. Na een snelle counter en een goede loopactie van Sebastiaan Vossen, gaf de linkermiddenvelder van Abcoude de voorzet die binnengegleden kon worden door Domenico Maktouf: 2-4. Met nog tien minuten op de klok gooiden de Abcoudenaren de deur volledig dicht en trokken de Abcoudenaren de 2-4 voorsprong over de streep.

Na de derde overwinning op rij nemen de als tweede geplaatste Abcoudse helden het volgende week zondag thuis op in de topper van de week: Koploper Alphen gaat op bezoek bij de runner-up Abcoude. Wij hopen jullie volgende week massaal te zien om onze Abcoudse mannen te ondersteunen in deze topper in de 2e klasse. Tot volgende week zondag 14:45 te Abcoude!