headerfoto headerfoto
 
Technische Commissie

Informatie zaalhockey 2022-2023 + teamindeling

Nieuws afbeelding 10 november 2022

WE GAAN DE ZAAL WEER IN

Het zaalseizoen gaat bijna weer van start! Alle teams vanaf de o10 (E8) doen mee aan deze competitie. De Funkey kinderen, de Benjamins en de o8 (F) spelen géén zaalhockey(competitie) en zijn de winterperiode vrij. De o9 (E6) doen mee aan een zaaltoernooi (zie verderop in deze nieuwsbrief).

 

Ook dit jaar kunnen wij weer gebruik van maken van Sporthal Gaasperdam en Sporthuis Abcoude. Alle teams kunnen maar liefst 9 keer trainen gedurende het gehele zaalseizoen (m.u.v. de kerstvakantie). De wedstrijden zijn verdeeld over 6 competitieweekenden in deze periode. Laten we hopen dat we dit jaar wel weer een volledige zaalcompetitie kunnen spelen!

 

Naar aanleiding van de feedback van vorig jaar hebben we dit jaar vaker de beschikking over hele zalen en is de training zoveel mogelijk op de dagen dat er ook reguliere veldtraining was. Bovendien is het streven naar kleinere zaalteams in bijna alle leeftijdscategorieën gelukt door combinatieteams te maken. Omdat je bij zaalhockey met minder spelers (5 spelers en 1 keeper) speelt dan bij veldhockey zijn veel teams heringedeeld.

 

We starten het seizoen goed met een workshop voor zaalcoaches door zaal expert Sven van der Most. Hij heeft het Belgisch nationaal indoor team gecoacht en kan onze coaches dus van de nodige tips voorzien. Daarnaast hebben we voor op de maandag een extra trainer gevonden, Victor Christopherson, een Zweedse zaalkampioen.

 

TEAMINDELING EN TRAININGSSCHEMA

Zie hier de indeling van de zaalhockeyteams, en hier is het zaal(trainings)schema te vinden. Onze technische staf heeft de teamindeling in overleg met alle categorieleiders en trainers gemaakt. Let op, de meeste combinatieteams herken je aan een dubbel cijfer achter de categorie. Alle trainingen beginnen in week 48, dus op maandag 28 november.

 

TEAMS

Een zaalteam mag uit 12 spelers bestaan. Heeft een team meer spelers, dan zal er een schema moeten komen wie wanneer thuisblijft. Er zijn echter altijd teams die te kort hebben of waar de aantallen minder groot zijn.

 

TEAMBEGELEIDING

Let op, elk team moet 1 scheidsrechter en 1 coach hebben.

Bij de Let’s Roll waren er al mensen die zich hebben opgegeven als zaalcoach of manager. Omdat intussen al is gebleken dat dit lang niet altijd klopte, vragen we iedereen die dit graag wil doen, dit nog even door te geven aan de categorieleider en technisch manager (Hans of Oliver). Dan kunnen we dit ook zsm in de app verwerken. De categorieleiders zullen (vooral bij combi teams) ook nog actief ouders benaderen om de rol van scheidsrechter, coach of teammanager op zich te nemen.

 

SAVE THE DATE: BELANGRIJKE DATA MBT ZAALSEIZOEN

Om de teammanagers, coaches en scheidsrechters van alle teams o10-o18 die de zaal in gaan goed voorbereid te laten beginnen aan de zaalcompetitie, zijn er voor hen informatieavonden georganiseerd. De planning hiervoor is als volgt:

 

Dinsdag 22 november van 19.30 tot 20.30 uur: voor alle zaalscheidsrechters

Dinsdag 22 november van 20.30 tot 21.30 uur: voor alle zaalteammanagers

Er wordt veel nuttige informatie gedeeld over de zaalplanning, taken en de afspraken. Ook is er aandacht voor de zaalspelregels want er zijn veel verschillen met het fluiten op het veld. We doen dan ook een dringend beroep op iedereen die in de zaal gaat helpen (als scheids of als teammanager), deze avond te bezoeken.

 

Woensdag 23 november van 19:30 tot 22: voor alle zaalcoaches: verzorgd door Oliver Onions en Sven van der Most (https://svenvandermost.nl/).

Ben je als zaalhockeyteammanager, -coach of -scheidsrechter verhinderd om te komen, stuur dan een mail naar [email protected].

 

Zondag 27 november, zaterdag 4 december en zondag 5 december: onderlinge oefenwedstrijdjes en /of training: dit schema volgt nog, elk team levert één scheidsrechter.

 

Zondag 4 december: keepersclinic: voor de vaste keepers van de o12, o14 en o16  (DCB), vanaf 12.50 tot 14.20 in Sporthuis Abcoude

 

ZAALCOMPETITIE & OEFENEN

-       Het wedstrijdschema zal eind november bekend worden gemaakt op hockey.nl en daarna via de HVA app.

-       Voor de o12 (D) wordt door de KNHB gestreefd zoveel mogelijk wedstrijden op zondag plaats te laten vinden (i.v.m. open dagen middelbare scholen)

-        Voor de o14-o18 (ABC) geldt dat zij zowel op zaterdag als op zondag zaalcompetitie zullen gaan spelen. 

-       Op zondag 27 november, zaterdag 4 december en zondag 5 december spelen verschillende teams onderlinge wedstrijden of trainen. Het programma voor deze twee zondagen wordt later gecommuniceerd. Let op, beide teams leveren een scheidsrechter! 

 

ZAALTRAINING

-       Alle trainingen beginnen in week 48, maandag 28 november, zowel in Sporthuis Abcoude als in Sporthal Gaasperdam.

-       De jongste jeugd traint in het Sporthuis Abcoude.

-       De jeugdteams trainen op 10 minuten fietsen in Sporthal Gaasperdam

-       De o9 (E6) zullen op zondagen tweemaal trainen in de zaal. Dit maakt deelname aan het Mak-Edel toernooi op 17 december (nadere info volgt via teammanagers) nóg leuker! HVA zal geen extra contributie voor deze trainingsuren in rekening brengen. Er zijn zaalhockeysticks aanwezig die geleend kunnen worden voor zowel de trainingen als de wedstrijden op het toernooi.

-        In de kerstvakantie wordt niet getraind. 

 

ZAALKEEPERS

-       De week voorafgaan aan start zaaltrainingen zullen in de lockers de benodigde zaalhoezen en riempjes voor de keepersspullen worden gelegd. Voor nieuwe combinatieteams wordt een nieuwe keeperstas samengesteld. De manager of coach kan via [email protected] een afspraak maken om deze op te halen.

-       Op zondag 5 december is een keepersclinic voor alle vaste keepers van de o12, o14, o16 van 12.50 tot 14.20 in Sporthuis Abcoude.

-       Mogelijk komen er nog enkele speciale keeperstrainingen. Hierover later meer!

-       Voor de teams met wisselkeepers: zorg voor een schema zodat de keeper van de week in keepersoutfit aan de training mee kan doen.

 

ZUINIG OP DE ZALEN

Wij zijn als HV Abcoude blij dat we dit zaalseizoen gebruik kunnen maken van Sporthal Gaasperdam én het Sporthuis Abcoude. Het is voor ons belangrijk dat we er met z’n allen voor zorgen dat we deze zaal netjes houden! Daarom het volgende:

 

  1. Er mogen geen gewone SCHOENEN in de zaal. Alleen binnen (gym) schoenen. Gedeeltelijk zwarte zolen mogen ook niet. Graag meteen alle ‘straatspullen’ bij binnenkomst in de kleedkamer leggen.
  2. Iedereen moet VOORZICHTIG de balken op de vloer neerleggen. Kleine kinderen kunnen dit dus niet zelfstandig doen.
  3. Bij de jongere teams HELPEN DE OUDERS vóór en na de training met het neerleggen en/of opruimen van de balken.
  4. Het laatste team dat aanwezig is controleert altijd even of de kleedkamers er NETJES uitzien; rotzooi in de vuilnisbak etc.
  5. I.vm strepen die de zaalsticks soms op de nieuwe sporthuisvloeren achterlaten willen we weer vragen of je de verf van de KRUL wil afschuren. Er zullen ook poetsdiensten voor teams komen om de strepen te verwijderen.
  6. Let op: het adres van de zaal Gaasperdam is anders dan het navigatieadres. Navigatieadres: Parkhof 100, Amsterdam.

 

ZAALCONTRIBUTIE 

De contributie voor het zaalhockey is hier te vinden op de website.

 

ZAALHOCKEY UITLEG EN SPELREGELS

Kan je niet wachten en wil je graag al iets meer weten over zaalhockey kijk dan hier op de site van de KNHB.

 

ZAALHOCKEYSPULLEN

Wat heb je nodig om te zaalhockeyen?

-        Een zaalhockeyhandschoen is verplicht vanaf 012.

-        Zaalhockeyschoenen (of schone zaalschoenen: geen (gedeeltelijk) zwarte zolen)

-        Een zaalhockeystick (liefst zonder verf op de krul)

-        Bitje (altijd verplicht!)

 

Veel plezier in de zaal!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bijlage

Gerelateerde nieuwsberichten

Einde zaal hockey, start veld hockey

Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849