headerfoto headerfoto
 

Teamindeling

Indelingsprocedure HV Abcoude 

Ook voor het komende hockeyseizoen wil HV Abcoude een zo zorgvuldig mogelijk en een kwalitatief onderbouwde selectieprocedure hanteren voor de ABCD-categorie. Voor de E en de F worden teams samengesteld. Net zoals de afgelopen paar jaren, zullen er dit jaar geen selectietrainingen zijn. De reden dat we hiervan afzien is dat we inmiddels een professionele technische staf hebben die de spelers gedurende het gehele seizoen volgt tijdens de trainingen. Dit, samen met de input van de coaches (de zogenaamde TIPS), geeft een voldoende duidelijk beeld van de vaardigheden en motivatie van de spelers. De momentopname van een selectietraining kan daar niet veel meer aan toevoegen.

Om een zo zuiver mogelijke beoordeling te krijgen, worden de spelers op een groot aantal punten beoordeeld. Hieronder een uitleg van de procedure voor het seizoen 2022-2023. 

Indeling en selectie vindt plaats op basis van de prestaties in het voorgaande seizoen. Hierbij wordt beoordeeld op TME (Talent, Motivatie en Ego):

  • Talent: hockey vaardigheid (technisch en tactisch) en de ontwikkelingskansen.
  • Motivatie: wat de speler in gedrag laat zien (hard werken tijdens de training en in de wedstrijd, open staan voor feedback, ontwikkelen, dingen laten om…)
  • Ego: doet de speler het voor zichzelf of kan de speler meedoen als onderdeel van een team en daarbinnen functioneren (zichzelf kan zijn samen met anderen). 

Een deel van de beoordeling wordt verzameld via de TIPS (Techniek, Inzicht, Persoonlijkheid en Snelheid). Coaches en trainers wordt twee keer per seizoen gevraagd een beoordeling te geven van de techniek, tactiek, motivatie en fysieke vaardigheden van de spelers. De groei die elk kind op basis van deze kenmerken maakt, is een belangrijke informatiebron. Hierbij het vriendelijke verzoek aan de coaches om deze TIPS in te vullen voor het eind van het seizoen. Jullie ontvangen een bericht als ze open staat in LISA. Ook wordt de informatie uit de TIPS door de trainers en coaches worden toegelicht en onderbouwd tijdens een "tafeltjesavond” met de categorieleider. Deze tafeltjesavond heeft de afgelopen jaren slechts sporadisch, online doorgang kunnen vinden. Dit jaar zullen de coaches op tijd een bericht ontvangen van de categorieleiders wanneer deze tafeltjesavond ingepland staat. 

De ‘TME’ van de technische staf wordt gecombineerd met de ‘TIPS’ van de coaches tot een eerste indelingdoor het technisch hart in nauw overleg met de technische commissie en categorieleiders.

De D-categorie heeft "kennismakingstrainingen” aan het eind van het seizoen. Dit is omdat de 8E en de huidige 1e jaar D spelers voor het eerst samen gaan spelen. Wij willen dat zij met elkaar kennis maken op het veld onder begeleiding van de trainersstaf. Daarnaast biedt het de kans om zeker te zijn van de indeling in gebalanceerde teams. Vinden plaats in de een na laatste en/of laatste trainingsweek.

Nieuwe indeling

Op basis van de bevindingen wordt de nieuwe indeling gemaakt door het technisch hart, bestaande uit de technisch managers Leo en Hans, in nauw overleg met de technische commissie en de categorieleiders.

 

Let wel, deze indeling kan tot de herfstvakantie een tijdelijke indeling zijn. Als gedurende de eerste weken blijkt dat er sprake is geweest van een procedurefout of een foutieve analyse van de gegevens kan er, bij extreem hoge uitzondering, gecorrigeerd worden door het technisch hart -samen met de categorieleiders.

Indeling per categorie

O12/O14O16/O18-categorie:

1e teams worden op sterkte ingedeeld, bij de verdere teams kan soms ook rekening worden gehouden met sociale aspecten. "Je hockeyt met je team en je gaat naar school met je klas”. 

O9/O10-categorie:

Er wordt alleen indien mogelijk 8-talteam geformeerd (numeriek en talent). Dit zijn uitsluitend O10 spelers.

De O10 worden ingedeeld beleving, beweging en aanwezige techniek.

De O9 worden ingedeeld op beleving, inzet en hockeyenthousiasme.

O8- categorie:

De teams spelen drietal en worden aan het begin van het seizoen ingedeeld op geboortedatum. Het kan zijn dat na de Kerstvakantie een herindeling plaatsvindt en dat kinderen die daaraantoe zijn zestal gaan spelen.

Bezwaren en of vragen over de selectie?

Het lezen van deze procedure zal op veel vragen al antwoord geven. Mocht je desondanks vragen hebben over de teamindeling, dan lichten we die graag toe. In geval van vragen over O18- en O16-teams kunnen de spelers zelf contact opnemen met de categorieleiders van het betreffende team. Voor O14- tot O8-teams kunnen de ouders van de spelers contact met hen opnemen.

Stuur een mail met daarin je concrete vraag en alle eventuele relevante informatie zodat wij je vraag zo goed mogelijk kunnen beantwoorden.

Er wordt een spreekuur georganiseerd waar spelers met die een vraag hebben over hun indeling een afspraak kunnen maken.

 

 

 

 

Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849