headerfoto headerfoto
 
Vrijwilligerscommissie

Let's Roll - teamtaken en clubtaken: wat ga jij doen?

Nieuws afbeelding 11 juli 2021

Een club als die van ons is gebouwd op vrijwilligers. Wij vragen iedere ouder en ieder lid om een steentje bij te dragen. Want zonder vrijwilligers kan er niet gehockeyd worden. Als vrijwilliger leer je iedereen snel kennen en maak je de club beter en leuker voor jezelf en de kinderen. Het is ook jouw club. Jij helpt toch ook mee? 

 

Als je vragen hebt over een functie of je wilt je aanmelden stuur dan een mailtje onze vrijwilligerscommissie: [email protected].

 

Vacatures club: 

 

Categorieleider Senioren, Funkey, JO8, MO8, JO12
Ben jij een geboren leider met een passie voor hockey? Onze club zoekt een enthousiaste en betrokken Categorieleider!
In deze rol ben je de spil tussen teammanagers en het bestuur, en speel je een cruciale rol in de teamindelingen aan het einde van het seizoen. Heb jij organisatorisch talent en wil je bijdragen aan het succes van onze teams? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 

Wedstrijdsecretaris
Ben jij gek op organiseren en communicatief en enigszins digitaal vaardig? En draag je daar graag zelf je steentje aan bij? Wij zoeken een aanspreekpunt van de club en KNHB betreffende wedstrijdzaken.
De taken bestaan uit de volgende – dit alles in nauw overleg (en hulp) met andere wedstrijdsecretarissen en bestuur:|
-Ontvanger KNHB mailings
-Elftal opgave doorgeven aan de KNHB
-Eventuele wijzigingen doorgeven
-Velden aanwijzen ten behoeve van geplande wedstrijden of toernooien
-Wedstrijden publiceren op de website
-Tijdig afgelastingen doorgeven aan managers, scheidsrechters en tegenpartij

Sponsorcommissie
Heb jij een vlotte babbel en een neus voor netwerken? Onze hockeyvereniging zoekt een gedreven Lid Sponsorcommissie!
Als lid van de sponsorcommissie ben jij het aanspreekpunt voor onze sponsors. Je regelt sponsorovereenkomsten, gaat samen met je team actief op zoek naar nieuwe sponsors en organiseert ons jaarlijkse sponsorevent. Met jouw inzet en creativiteit help je onze vereniging groeien.

Communicatiecommissie
Ben jij een communicatieheld met een passie voor hockey? Onze vereniging zoekt een creatief Lid Communicatiecommissie!
In deze rol ondersteun je de secretaris bij alle communicatie naar onze leden en hun ouders. Je benut diverse kanalen zoals social media, de website, onze app en zelfs posters op de club. Met jouw inzet zorg je voor heldere en aantrekkelijke communicatie.

Ledenwervingcommissie
Ben jij marketing-minded en houd je van aanpakken? Onze hockeyvereniging zoekt een gedreven Lid Ledenwervingscommissie!

Help ons nieuwe leden te werven door creatieve plannen te bedenken, uit te voeren en bestaande plannen te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan het benaderen van scholen buiten Abcoude.

 

Barplanner
Ben jij een organisatietalent met een passie voor plannen en Excel? Onze hockeyvereniging zoekt een Barplanner!
Als barplanner ben je verantwoordelijk voor het opstellen van roosters voor bardiensten en wedstrijddiensten. 

 

Barcommissie

Altijd al je eigen bar willen runnen? Dat kan bij onze club. Meedenken hoe we van HV Abcoude de gezelligste clubkroeg maken of gewoon heerlijke cappuccino zetten en biertjes tappen. Sluit je aan bij de barcommissie en jij bent een halve dag per maand dé barman/vrouw van HV Abcoude. Natuurlijk word je geholpen door alle ouders met bardienst. Aanmelden met z’n tweeën kan ook. Meld je nu aan!

 

Barista

Hou jij ook zo van goede koffie? Wij hebben op de club de luxe van een super professionele koffiemachine. Meld je nu aan als barista en volg gratis een baristacursus! Daarna help je de club door 2 uur per maand een baristadienst te draaien en de gasten van de club zo te voorzien van de lekkerste koffie, thee en snacks.


Young Adults voor de bar
Op zoek naar een leuke bijbaan? Onze hockeyclub zoekt enthousiaste Young Adults voor de barcommissie!
Werk achter de bar, ontmoet nieuwe mensen en verdien bij in een gezellige omgeving. Een perfecte bijbaan voor jonge, sociale teamspelers!

 

Oud Papier Afhaler (OPA)
Ben jij graag buiten, sportief en houd je van een praatje? En altijd al eens op de vuilniswagen willen staan? Onze hockeyvereniging zoekt Oud Papier Afhalers!
Help ons dorp schoon te houden door twee keer per jaar op zaterdagochtend oud papier op te halen met de vuilniswagen. Een gezellige en actieve manier om bij te dragen aan onze club!Lustrumcommissie
Onze hockeyvereniging bestaat in 2025 maar liefst 50 jaar en we zoeken enthousiaste Leden voor de Lustrumcommissie!
Help ons een onvergetelijk feestjaar te organiseren met unieke activiteiten op de club en in het dorp. Er zijn al mooie plannen, maar we hebben jouw hulp nodig om nog meer geweldige ideeën te bedenken en uit te voeren. 


VOG verantwoordelijke

Hockeyvereniging Abcoude wil een breed preventief beleid voeren, zodat de vereniging een sociale, vertrouwde en veilige sportomgeving en een goede begeleiding kan bieden, waarin leden en vrijwilligers zich lichamelijk en geestelijk goed voelen. Wil jij helpen aan het begin van het seizoen dit (bestaande) protocol te implementeren en helpen een VOG (via automatisch systeem) aan te vragen voor diverse mensen? Heel belangrijk voor onze club, dus meld je nu aan!


Vacatures team

Een hockeyteam, zeker in het geval van een juniorenteam, is veel meer dan de speler(tje)s alleen. Er is een aantal belangrijke rollen om het team heen, die ervoor zorgen dat het team optimaal kan presteren en alles op rolletjes loopt. Veel van deze rollen worden ingevuld door enthousiaste ouders. 

 

Coach
Onze juniorenteams hebben altijd een coach. Dit is vaak een van de ouders die het leuk vindt om zijn kennis, ideeën en inzichten op een positieve manier over te dragen op de jeugdige spelers. Soms pakken twee ouders dit samen op, zodat ze met elkaar kunnen afstemmen en ook wat flexibeler kunnen zijn in hun rol. Naast het stimuleren en motiveren van het team, bepaalt de coach ook de speltactiek, de teamopstelling en de wissels. Van de coaches wordt verwacht dat zij twee keer per jaar aanwezig zijn bij de coachavonden.

Teammanager
Hoewel niet direct zichtbaar in en om het veld, is de rol van de teammanager zeer bepalend voor het reilen en zeilen van het team. Hij of zij organiseert alles buiten het hockeyveld ten behoeve van het team. Het rijschema, keepersschema, communiceren van de verzameltijd bij uitwedstrijden tot de deelname aan toernooien. De teammanager maakt voor de communicatie gebruik van de LISA HV Abcoude app en een team Whats app groep.


Scheidsrechter

Bij hockey wordt er altijd gefloten door twee scheidsrechters. Zij zorgen voor naleving van de regels, bewaken de veiligheid en zetten aan tot ‘Fair play’. Vanaf de junioren levert de thuisspelende vereniging de scheidsrechters; bij de jongste jeugd is het doorgaans een ouder uit een van beide teams die meer optreedt als spelbegeleider dan als scheidsrechter. De club heeft een poule van leden met een scheidsrechterskaart, die worden ingedeeld om zo nu en dan te fluiten. Een belangrijk én leuke rol, die bovendien heel snel je inzicht in het hockeyspel vergroot.Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849