headerfoto headerfoto
 
Accommodatie commissie

MB1 WINT MET 6-3 VAN ALLIANCE MB3 COACH ALEXANDER WONDER

Nieuws afbeelding 30 maart 2014

Wekenlang zagen we hem door het dorp sluipen. Peinzend, berekenend en zuchtend. In het plaatselijke krantje verschenen foto’s. Schuchter en lichtelijk geïrriteerd wist hij de locale journalisten van zich af te houden. Het geruchtencircuit en de dorpse tamtam lieten zich horen. Wat ging er in hem om? Wat bezielde hem? Waar deed hij het voor? 

Welnu lieve meiden van de B1, zaterdag 29 maart 2013. Hebben jullie de datum genoteerd? Drieëntwintighonderd en zeventig jaar na zijn geboorte is hij wederom onder ons: Alexander de Grote! 

Het resultaat van zijn gepeins, isolement en berekeningen hebben we gisteren mogen meemaken. Als ouders langs de lijn waren we zelfs getuigen van enkele van zijn meest diepe filosofische en strategische gedachtespinsels. Want wat blijkt? De zon gaat onder in het westen van ons land en dankzij kosmische, magnetische velden draait de zon om de aarde in 24 uur. Jullie begrijpen het al: we hebben ons wereldbeeld aangepast en zijn sindsdien zoekende naar zingeving en de gronden van ons bestaan. 

Alexander’s inzichten en strategie leverden echter een wereldwedstrijd op die de geschiedenis in zal gaan als ‘De Heemsteder Kantelslag’. Wat hebben we van jullie en hem genoten. Wat stond hij fantastisch te coachen en te inspireren en wat kan hij een kabaal maken. Briljant! Positieve coaching en aanwijzingen gevende die zo diepzinnig waren dat wij ze als ouders herhaaldelijk zelfs niet helemaal begrepen. Ze misten hun uitwerking echter in het geheel niet. 

Het resultaat van de inzet en coaching van Alexander de Grote was echter duidelijk: zowel in het veld als langs de lijn. In het veld zagen we onze dochters strijden, vechten, krabben, sprinten, duiken, schreeuwen en bidden. We zagen een speelster die na haar tomeloze inzet – en met een ‘bijna doodervaring’ - lijkbleek in de ‘dug out’ verscheen (Jolijn). Opgezweept door een uitzinnige schare supporters – die alweer in grote getale waren verschenen – zagen we Kiki in de laatste vijf minuten fris en dartelend door de wei stuiven. Met haar immer aanwezige brede en betoverende lach. Alsof ze nog aan de wedstrijd moest beginnen. Tijdens de rust zagen we de Griekse Godin van de Liefde (Alexia) een poging wagen een foto te maken van haar dochter Phili (op dat moment de Griekse Godin van de Oorlog). Zoals we echter allen weten: val Phili tijdens de rust en de wedstrijd niet lastig met futiliteiten! Dat wordt hommeles!! (De foto van Phili tegen het decor van de originele goals van de Olympisch Spelen in Athene is er (dus) niet gekomen.) Voorts zag een van de aanwezige supporters ‘een duidelijk geval van buitenspel’ niet afgefloten worden.  

Alexander’s coaching had dus ook buiten het veld zijn uitwerking. Op zijn commando’s ‘Drukken’ en ‘Niet met de rug terug’ reageerden ook enkele ouders. Zij startten met push ups, liepen zich langs de lijn warm en stonden met een stick klaar om het veld in te gaan. Het is Alexander echter ontgaan… En langs diezelfde lijn wist verder een altijd enthousiaste en positieve vader het supportersvolk te bewegen een fanatieke golf van energie te worden. Na het fluitsignaal warempel overgaande in een echte ‘wave’.  Martin, we hebben weer van je genoten! 

Terug op de club zag ik in de verte drie van onze meiden swingend, zingend en hossend hun eigen feestje vierend. Op weg naar het clubhuis. Ze zijn er nu waarschijnlijk nog. 

Meiden en Alexander de Grote: een diepe buiging. Van harte.

 

Alliance MB3 – Abcoude MB1 : 3 – 6 !!!!Contact

Adres
Ruwelspad 3,
1391JA Abcoude
0294-284070

Postadres
Postbus 107,
1390AC Abcoude

Bank gegevens
Bankrekening :
NL19ABNA0587009977 Contributierekening :
NL98ABNA0587037849